Jag ville men vågade inte krama Daniel Wetterskog

Natt. Sambon och Järved, detta medelklass-svenssonområde med välklippta gräsmattor sover. Jag ägnar natten åt att lägga in och sortera bilder. Någon måste ju göra det också.
Nu är semesterkänslan på en behaglig nivå. Vardagsrummet är färdigmålat, släktträffen avklarad och en Ölandsresa framför mig. Jag har haft svårt att släppa jobbet men nu lagom till mörkrets långsamma återkomst och endast två veckors ledighet kvar så har det släppt.

Jag fick se S ultraljudsbilder häromdagen, är överväldigad. Det går inte att förstå att det växer en människa där inne - än mindre att den människan ska komma ut och bli en bland oss. Jag kan inte ens försöka förstå hur det känns att själv ha den lilla bullen i ugnen men man får kanske uppleva det en dag.

Övik - vår lilla insktänkta by har ju fått finbesök i sommar i form av Star Wars, idag var dagen då jag, den havande kvinnan + våra äkta halvor besökte detta spektakel. Ett, förövrigt mycket trevligt spektakel - vi var högst förväntansfulla!
Men oj så trevligt det var, vi blev till och med skrämda av självaste Darth Vader. Han dök upp bakom oss och smög tyst förbi. Vi sprang dessutom nästan på självaste hjärnan bakom spektaklets närvaro i Övik; Daniel Wetterskog (www.danielwetterskog.blogg.se) Jag kände en oerhörd, nästan sjuklig lust att springa i kapp honom och ta i hand (eller krama) för att visa min uppskattning för vad han har gjort för Öviks kulturliv. Jag ville även beklaga att han slutar och önska lycka till. Jag behärskade mig dock, något jag antar att min käraste är lättad över. Nästa anhalt är Ecce Homo-utställningen och jag uppmanar dig Lars Näslund (m) - gå dit och må lite dåligt. Vi förstår att det egentligen är dina homoerotiska drömmar som du är rädd för att möta genom att utställningen finns i din närhet. (www.allehanda.se/avdelning/ornskoldsvik/29742)

Balkongdeg - en riktig semesterdag


En till semesterdag - Skeppsmalen idag


Fusk-flugfiske i Kuivakangas


C3PO


Darth Vader med ljussabel och livvakter



Loppis- på gott och ont

För lite sömn, för mycket tid att tänka - en oslagbart dålig kombination. Semester är inte bra för mig, jag behöver sällskap. Ikväll åker jag till Umeå för att ha lite sällsynt kvalitetstid. Hade det funnits jobb där hade jag stannat - förut alltså.
Jag har svårt att njuta av ledighet när jag inte har den i sällskap med någon, drömmarna flyger tillbaka till en tid som har passerat. Jag slits mellan att sakna den fria 16-20års åldern och att längta efter stabilitet och framtid.
Längtan framåt är nog starkast, jag vill egentligen inte vara 17 igen.

Helgen har i övrigt bjudit på Thailandsloppis i Rödvattnet, en plats som ligger så pass långt in i kommunen att loppisen bör vara JÄVLIGT bra för att det ska vara värt. För alla som är intresserade så kan jag meddela att det INTE var värt den långa resan. Den höggravida gubben som troligen importerat sin lilla fru för en, enligt honom, rimlig summa var ett lika stort skämt som den så kallade loppisen. Så, då var det sagt. Vi hittade dock en trevlig loppis i Kubbe som kunde stilla vårt prylbehov.

Jag såg nyligen den andra Narnia-filmen Prins Caspian, en film så full av Jesusliknelser att jag nästan sprang ut från biografen för att åka hem och googla på CS Lewis - och mycket riktigt:

www.wikipedia.se
"I slutet av 1920-talet blev han övertygad kristen... "
"Även hans mest kända verk, de allegoriskt skrivna barn- och ungdomsböckerna om landet Narnia, vittnar om hans kristna tro[...]"

Nu måste böckerna läsas, det är få saker jag går igång på så mycket som allegorier av det här slaget. Nördigt!