Jag är inte bitter...

Det är inte så farligt att vara ensam faktiskt.
Lördagkväll, klockan närmar sig 21 och jag inte tyckt synd om mig själv en enda gång ännu! Inte ens då jag gick ner i tvättstugan utan att ha bokat, jag menar; vanligt folk med vänner festar ju nu! (och mycket riktigt fanns det tid)
Nä jag är inte bitter över att jag har städat mitt rum, lagt in fisk i marinad inför morgondagens grillning, städat garberoben, deklarerat och sorterat papper istället för att vara på fest.
Som sagt; jag är inte bitter...

Jag imponeras över folk som kan göra saker helt ensam utan att ens fundera över det. För precis en vecka sedan korsade jag och några kompisar torget och såg något som åtminstone jag tyckte var en härlig syn! På apberget satt en punkare med en stereo jämte sig och en öl i handen, alldeles ensam.
Visst, det är trevligare med sällskap men jag tror att det är viktigt att klara av att vara ensam. Man kan dock diskutera nyttan av att dricka ensam men det är en annan fråga...

Jag är för övrigt oerhört sugen att sprätta min bailys men jag har intalat mig själv att vänta till festen imorgon för att inte blir osams med mina många lager av samveten. Öppnar jag flaskan ensam är risken stor att en inre konflikt startar, så mycket har jag lärt mig av 23 år med mig själv att jag inte vill hamna i konflikt med mig.

Min själsfrände har flyttat. Han tog sitt och lämnade mitt.
Han var den som fick mig att inse att livet är för kort för att deppa och grubbla. Visst gör jag detta rätt ofta ändå men tanken finns där.
Men som sagt; jag är inte bitter...

Dagens låt: Bad Religion - "Social Suicide"
Dagens i-landsproblem: Ingen fest en lördag...


Längtar till nästa säsong!

Längtar till nästa säsong!


JC-pop

Härmdagen hörde jag världens bästa definition av gruppen "The Sounds" musik, reportern på SVT:s kulturnyheter kallade den för JC-pop. Måste säga att det var den mest klockrena definition jag hört på mycket länge. JC är en tråkig affär som vill verka lite rockig men inte riktigt lyckas. The Sounds är en tråkig grupp som vill verka rockig men inte riktigt lyckas utan istället är popiga. Alltså en helt klockren definition!

Jag borde skriva hemtenta men det går trögt, är sugen på en glass som fanns för länge sedan. Det var en liten påse som innehöll en massa småglassar i olika färger. Varför tar de alltid bort de bästa glassarna? Som lakritspuck, den med citron innuti. Istället sparar de Magnum och massproducerar den i olika sorter, den ena värre än den andre! Slutligen toppas hela "äckligt-vuxen och lyxig glass-konceptet" med att den marknadsförs som en sexig och beroendeframkallande drog på bästa sändningstid. Alltid före och mitt i den enda stund på dagen jag spenderar framför tv:n! (repriser av Sex&thecity) Åh, denna frustration jag känner! Dock inte över att jag inte får en Magnum utan över att den tråkiga tantglassen inte ens är GOD!

När jag tänker efter passar JC och Magnum riktigt bra ihop. För att göra det hela riktigt smaskigt borde JC byta ut Carmen Electra mot medlemmarna i The Sounds, sen kan de gå där i parad och äta Magnum tillsammans.

Nu blev min blogg återigen en överaskning även för mig, jag hade faktiskt tänkt att skriva om påsken och Jesus. Hur som helst... Glad Påsk!

Dagens låt: Heather Nova - "Like Lovers Do"
Dagens i-landsproblem: snö + lathet, jag vill egentligen ut och springa.

Grå och besviken

Jag känner mig lurad. Läser för tillfället en miljökurs som jag förövrigt är oerhört nöjd med. En av examinationsuppgifterna är att skriva ett PM om något. Jag skriver om KRAV-märkta varor.
Jag är en sådan som köper krav-märkta varor och tittar efter rättvisemärkt. Jag äter lite kött och bojkottar helst coca-cola. Men vad hjälper det?
Var jag än vänder mig, vad jag än stoppar i munnen eller duschar i kan du ge dig fan på att det är producerat av ett multinationelltföretag, och att både djur, natur och människor har utnyttjats, skövlats och dödats för att jag ska äta grillat eller lukta rosor.
Jag känner mig lurad för att jag i god tro köper produkter jag trott var bättre men som i slutändan producerats av samma svin som allt det andra.
Man tvingas inse att det är nästintill omöjligt att gå in för något helhjärtat i vårt samhälle. Vägen är aldrig rak och självklar, den har besvärliga gupp lite överallt.
Man tvingas även inse att det är nästintill omöjligt att lita på något fullt ut, det lurar alltid en kapitalist bakom varje hörn som gärna går över lik för att tjäna pengar.

Jag känner mig grå och besviken, har magkatarr och behöver sova. Ibland undrar jag om det vore mer hälsosamt att inte bry sig...

Dagens låt: Leonard Cohen "Hallelujah"
Dagens i-landproblem: Vi är ett enda stort problem