Lite lättare

Jag känner mig lättare idag, någonting har släppt mig och det känns bra. Vissa saker råder vi inte över men andra saker kan vi kontrollera. Vi har möjligheten att välja, en möjlighet som jag ibland är dålig på att utnyttja.

       image52    image50    image51

Kanske senare

Jag har alltid varit bra på att känna på mig saker, sådant som ska hända eller redan är ett faktum. Nu har jag fått det på svart och vitt; sådant jag känner på mig sker.
Ger det mig ett försprång eller fråntar det mig möjligheten att reagera fullt ut? Kanske båda, kanske inget av dem.
Har jag rätt att säga; nej så får du inte känna eller göra? Skulle någon bry sig även om den ansåg att jag har den rätten?
Bevikelse är en tung känsla att bära; förmodligen den tyngsta av dem alla. Du säger att du ville att jag skulle veta, jag tycker att vetskapen gör mig varken eller. Känslan av sveket och att det nu plötsligt blev viktigt vad jag tycker är större.
Du skulle inte förstå så jag orkar inte förklara, orkar inte förmå mig att ödsla den energin när jag vet att andra band binder mig starkare.
Band som inte är av blod utan av äkta vänskap.

Jag har dock inte rätten att döma; jag känner ingen vilja att förbanna, men jag har länge känt på mig att vår tid är förbi.

Ljuspunkter i novembertrampet

Nu är det till att vara novemberseg. Ingenting är riktigt på topp och dagarna släpar sig framåt. Jag längtar till söndag då vi äntligen får tända första ljuset och räkna ner fram till jul. Personligen anser jag att tiden fram till jul nästan toppar själva julhelgen; men bara nästan. Jag är stenhårt strikt på traditioner och tar inte fram ljusen en enda dag för tidigt, i år blir det även någon form av girlang på balkongen. Jag har funderat mycket på om vi ska slå på stort och ha adventsgran där ute, frågan är om han ♥ är lika sugen på det.
Mina kära föräldrar väljer att åka till Thailand på lördag, de tror att de ska slippa julstressen. Jag för min del tror att de får dubbel dos när de kommer tillbaka hem, en vecka före julafton. Mor lilla mor du förstår inte ditt eget bästa.

Segheten har trots allt haft sina ljuspunkter. Helgens ljuspunkt var en heldag med brudarna uppe i Umeå. Shopping och lunch på stan sedan middag på Operan och vin hos L. Det är inte klokt vad skönt det kan vara att umgås med människor som kan hela din livshistoria, som känner dig sedan ni var små. Det är värt mycket och för mig mer än 100 mindre nära vänner.
Helgen dessförinnan bjöd på allas vår kärleksfilosof Lars Winnerbäck på Idun i Umeå. Fanns det något fel så säg! Jag kunde då inte hitta något, han var fantastisk! Gamla "Hugger i sten" blir aldrig bättre än som då.
Jag la märke till att han har gått tillbaka till sin gamla "look" med långt (lite otvättat) hår a la 1990talets skivsläpp.

Jag har köpt tre gamla björkar som sedan ska bli julklappar. Bra tips till alla! http://www.ettklickforskogen.se/
Två flugor i en smäll liksom - rädda ett träd, bespara oss lite av den materialism som råder kring jul.

Jag har inte haft tid att tänka på sista tiden, allt kretsar kring jobbet. Jag har knappt upprört mig, blivit ledsen eller funderat över livet nu för ett tag. Däremot ramlade jag över följande citat som säger det mesta av vad jag brukar fundera över.

Få människor lever idag, de flesta förbereder sig för att leva i morgon.

Alla dessa dagar som kom och gick inte visste jag att det var livet.

image46
suddig bild från en alldeles lysande konsert!

image47
Lite blandade förrätter från Operans lyxbuffé

Det finns en gräns för allt, även galenskap

Jag är för att sopsortera vilket de flesta av mina vänner vet. Jag är nog rent av lite halvgalen när det gäller att sortera rätt. Däremot är jag dålig på att släcka ner i rum som jag inte befinner mig i - jag är rädd för mörka vrår. Jag är dessutom dödligt rädd för klimathotet med allt vad det innebär och funderar helt allvarligt på att hoppa över barnafödandet bara för att inte försätta mina eventuella barn för död och förbannelse i form av jordens undergång.
Men; alla har en gräns och därmed också jag. När jag för en stund sedan satt och slösurfade i godan ro ramlade jag över följande artikel och fann därmed min gräns för när sopåtervinningen har gått för långt!

      
Publicerad 13 november 09:57
   

Kondomer blir hårsnoddar i Kina
   
   
Använda kondomer omarbetas till hårsnoddar i det ekonomiskt extremt aktiva södra Kina, skriver engelskspråkiga China Daily
.
   
Det finns risk för att sexuellt överförda sjukdomar sprids med snoddarna, rapporterade den kinesiska statliga tidningen på tisdagen.

På marknader och skönhetssalonger i Dongguan och Canton säljs sådana gummiband.

"De är billiga och färgglada och säljer bra . . . vilket hotar folks hälsa", skriver tidningen.

Trots att de bearbetats kan snoddarna fortfarande innehålla bakterier och virus, säger en representant för sjukvården till tidningen.

"Folk kan smittas med aids, vårtor eller andra sjukdomar om de håller banden eller snörena i munnen medan de snor ihop håret till flätor eller knutar", säger han.

En påse med tio snoddar av återanvänt gummi kostar bara 25 fen (20 öre), mycket billigare än andra snoddar, vilket givetvis gör dem populära.

En regeringstjänsteman säger till tidningen att det är olagligt att återanvända kondomer på detta sätt.
   
                       Från TT

Den första och viktigaste frågan att ställa blir naturligtvis; vilken toppidiot sparar och lämnar i från sig en använd kondom och vem tar emot dem???
Därefter måste man fråga sig vem som kommit på idéen och sist men inte minst vem som vill köpa dessa fantastiska hårsnoddar???

Jag upphör aldrig att förvånas över männsklighetens många dumheter. I bland önskar jag att jag var något annat.

image43 image44 image45

Julkänslan börjar infinna sig

Det har snöat inatt!
Vi har inga vinterdäck på bilen ännu, typiskt. Men det känns som om det kvittar just nu, marken är vit (jag ignorerar regnet som sakta sköljer bort snön) och utanför mitt fönster leker grannens barn. Jag såg ett försök till en snögubbe men den var mer snöhög än gubbe. Tänk att vara liten igen, julen gör nästan att jag önskar att jag var det. Fast å andra sidan är det rätt skoj att få skapa jul i sitt eget hem - i år ska vi ha julgran för första gången. Min kamp för att ha en riktig gran har inletts men bemöts starkt av argument för plastgran!

Rusta har plastgranar i både rött, svart och rosa! Jag la märke till att den såldes till förmån för Rosa bandet men ändå; vem vill ha en rosa gran?? Julen ska aktas inte göras till cirkus!

Men; julen är dock, icke att förglömma, en materialistisk högtid och jag hakar naturligtvis på det tåget även om man önskar det motsatta. Snart blir det Ikea för inhandling av diverse julpynt, S; när åker vi?
Jag har dessutom spanat in en julgransmatta i röd filt som snart ska inhandlas, vi har aldrig haft julgransmatta i min familj så nu ska jag bryta trenden.
Som det julfreak jag är finns en extra stark passion inför julgranskulor av alla de sorter. Min lycka är gjord eftersom min första gran ska prydas av ärvda julgranskulor från mormor och morfar. De är av den gamla sorten och mycket sköra, jag har beundrat dem i många år och nu använder morfar inte alla längre så jag fick frossa och plocka med mig hem vid senaste besöket.

Som ni märker längtar jag till jul! Faktum är att jag redan har köpt fem julklappar och en julkalender, idag väntar mässbesök på julmässan i Nävertjäl. :-)

image36 image38 image40 image41 image42
image37