Vad händer efter trettio?

I’m not ready to make nice
I’m not ready to back down
I’m still mad as hell and I don’t have time to go round and round and round
It’s too late to make it right
I probably wouldn’t if I could
Cause I’m mad as hell
Can’t bring myself to do what it is you think I should


I bland funderar jag över det här med livet, vi har alla så bråttom. Vart är det vi ska egentligen?
När jag var i tidiga tonåren brukade jag säga att jag ska leva till 30, sen får det vara nog. Då går det bara utför.
Nu tänker jag annorlunda, självklart vill jag passera 30 men ibland undrar jag om vi insett att det faktiskt finns ett liv därefter.
Naturligtvis vill jag som alla vara lycklig i nuet, det är jag också på sätt och vis men inte med vår nuvarande definition av lycka som verkar vara jobb, sambo, barn och att ha gjort alla resor innan 30. Sen då? Är vi körda då? Ska jag gå tillbaka till min gamla filosofi om att livet efter 30 inte existerar?
Trots att jag inte stolterat som singel någon längre tid känner jag ständigt pressen av den lyckliga tvåsamhet jag inte har. Hur rolig och påhittig du än må vara får du alltid nöja dig med att vara tredje hjulet, du blir tvungen att inse att du inte länge är din kompis närmaste axel utan den, i bästa fall, tredje.
Varje år som går tar mig närmare den absolut och ständigt rådande tvåsamhetsnorm som vårt samhälle bygger på och det skrämmer mig. Jag är inte redo att förlora mina närmaste, jag vill inte bli vuxen!
Tro om man kan hitta adressen till Peter Pan´s Neverland på eniro?

Dagens låt: Dagen till ära är det självklart Lordis "Hard Rock Hallelujah"
Dagens i-landsproblem: Stress

Jag har en hemlig kärlek...

Våren har helt oväntat kommit över oss. Den kom som en blixt från klar himmel; ljus, varm och sprakande. Tyvärr ser den ut att även lämna oss likt en blixt, ljuset har blivit mulet och värmen kylig.
Men, vad passar inte bättre en härlig vårdag än kärlek?! Mysig, pirrig nyförälskelse i vårsolen. Detta är något som även jag tagit fasta på. Ja jag erkänner, jag har en hemlig kärlek!
Min kärlek har funnits där en längre tid men jag har valt att förneka den, jag är ju inte en som är SÅ!
Tanken på vad folk skulle säga om mig om de visste har plågat mig länge men nu väljer jag att träda fram.
Min hemliga och nygamla kärlek är Eurodisco.

Det känns bra att jag äntligen fått släppa denna bomb, det har plågat mig i hemlighet under en längre tid. Jag måste dock tillägga att jag fortfarande älskar mina kära skatepunkare lika mycket som alltid men inget kan få mig att vilja dansa som en 90-tals discomix.

Nu lämnar jag Umeå tillfälligt för Norrköping i förhoppning om att mina nära och kära lyckats smälta denna chockerande nyhet tills jag återvänder.

Dagens låt: Cascada - "Everytime We Toutch"
Dagens i-landsproblem: Blåbärssoppa är onödigt trögflytande

Den ljusande framtid är vår...

Får jag vuxenpoäng om jag köper en alldeles egen dator för mina eget ihopsparade pengar?
Det kanske är något jag redan bör ha gjort och därför nästan får minuspoäng för att jag inte gjort det? hmm...
Det här med vuxenpoäng är rätt skoj, jag har inte många.
Jag hade nog en del förut; jag bodde i lägenhet, hade sambo, husdjur och (nästan) bil. I nuläget har poängen rasat trots att jag har ica-kort, deklarerar och pusslar i min kalender för att rymma jobb och plugg.
Kanske skulle jag plocka några om jag räknade sådant som jag helst håller för mig själv. Sådant som att jag har morgontofflor, funderar över cykelhjälm och hellre sitter hemma och käkar middag än att röja på krogen. Men varför fundera över det egentligen?
Framtiden är trots allt inte roligare än att jag, om några år, kommer att sitta vid en kateder med vuxenpoäng upp över öronen och önska mig tillbaka till den underbart fria period då jag pluggade. Jag kommer att vara nästan äckligt förståndig och den lärar-röst jag använder mig av under praktik-perioderna har blivit vardagsmat. Elverna kallar mig kärring-jävel och de tusentals lektioner jag har varje termin har gått från nykläckt-lärare-roliga till torrochtråkig-stencilochkateder-undervisning.  

Nä men tänk om man skulle ta och glädjas över något för en gångs skull? Som att det är vår i luften; idag visade vädergudarna dock inte sina bästa sidor men jag hör måsarna på morgonen, alltid ett gott vårtecken.

Dagens låt: Jag hörde Lasse Lindh:s nya singel idag.. bra text, kommer ej ihåg namnet.
Dagens i-landsproblem: Bristande motivation