Nyårsgotta

Tiden går för snabbt! Jag skulle blogga om jul och ljus och mys men vad blev det av den tanken? Nu reas julsakerna och jag dränks i reklamblad med nyårsmat. I tidningarna kan vi läsa om året som gått ur alla möjliga synvinklar.
Hur var då året som passerat?

För min del tillhör 2007 inte topp 10 av bästa år. Den överhängande rädslan för klimathot, ångest över att sluta plugga och få jobb + en oerhört blandad känsla av illamående och ångest över att flytta tillbaka till Övik har legat som en grå dimma över året.
Men; till de mer trevliga händelserna hör att jag har förlovat mig, haft turen att snabbt få ett vik. för höstterminen och en mysig lägenhet.

Kort sammanfattat:

Årets fest: S&P:s bröllop
Årets hot: Jordens undergång
Årets bästa film: Pans labyrint + Last King of Scottland
Årets bästa skiva: svår, den enda som jag ärligt har köpt är LW:s Daugava
Årets bästa resa: Har varit torka på det området men året startade dock i Marocko
Årets politiker: Reinfeldt naturligtvis, skulle dock inte säga att utnämningen är i positiv bemärkelse.
Avhopp och svarta tjänster...
Årets skräll: att få jobb så snabbt som jag fick :-)

Nu snöar det!

image55
Den årliga julfesten - lyckad som alltid :-)

image56
Vår första julgran (plast tyvärr)

        
Juldagsnatten på en närliggande bar

Mörkret tar långsamt över

Nu är jag less på mörkret, både ute och inne. Strömbrytaren är glapp i köket vilket har lett till att jag varit utan taklampor och ljus över köksbordet i två veckor nu. Levande ljus är mysigt ett tag men inte i långa loppet. Ute regnar snön bort och ersätts av mörker som lägger sig likt en djup depression. Var är julstämningen och de mysiga kvällarna?
Julstämningen ligger i och för sig mycket på mitt egna ansvar men jag hinner helt enkelt inte. Just nu består dagarna av ett byte mellan jobbet, datorn och innebandyhallen. Mitt bättre hälft spenderar sina dagar i Umeå vilket också bidrar till att mina ansträngningar blir näst intill obefintliga. Jag har dock en amaryllis som bestämt sig för att blomma kraftigt och därmed skänker en liten känsla av att julen närmar sig.

Vi var på julkonsert med Nota Bene förra söndagen. Sonja Aldén var gästartist och en mycket bra sådan.  Hon pratade dock lite väl mycket och nämnde vid ett tillfälle att hon tror på änglar. Jag har funderat en del på änglar sen dess och kommit fram till att jag nog inte tror på änglar. För vad skulle en ängel vara? En vuxen person med vingar känns mest lite läskigt. Det närmaste jag kan komma till att kalla för änglar är barn som dör. Men jag vet inte egentligen.

Det var länge sedan jag tyckte att någonting var "bäst just nu" och jag kommer inte på något nu heller. Jag tror att jag ligger i en gråzon med det mesta, tyvärr ser jag inte ljuset ännu men det kommer nog.