Januari-depp

Leave the body leave the mind
Leave the body leave the mind
Every promise every place behind

I just happen to feel so alone
For today for all days to come

I just wanna be wanna be gone
I just wanna be wanna be gone

Leave the quiet leave the night
Leave the quiet leave the night
Broken feelings of dreams out of sight

Pictures in your head at night
For tonight for all nights to come

Erased for good and always gone
Erased for good and always gone

Leave the city leave the cold
Leave the city leave the cold
Young people far too old

Let me cross a very fine line
For today for a lifetime
For today for a lifetime

Leave the body leave the mind
Let me
Leave the body leave the mind
Every promise every place behind

I just happen to feel so alone
For today for all days to come
For today for all days to come

I just wanna be wanna be gone

Söderut?

I bland önskar jag att jag var liten igen och slapp ta beslut om livet och framtiden. Eller att jag var lite äldre med fast jobb och en ordnad tillvaro. Jag söker för tillfället jobb eftersom det vikariat jag hade är slut, problemet är att det inte finns några jobb att söka; jo om jag vill jobba som förskollärare men det vill jag inte. Suck...
Tankarna på att flytta söderut finns där och vi diskuterar ämnet för fullt men inte utan att det känns jobbigt. Nog kan det funka att bo borta ett tag men det tar emot. Jag har vant mig vid att vara tillbaka i Övik och att ha familjen nära.
Men å andra sidan behöver jag ett jobb, både av ekonomiska skäl och ur erfarenhetssynpunkt. Ett plus är att möjligheterna blir fler om man bör söderut, det finns mer av det mesta.
Jag behöver en nystart, just nu står jag och stampar på samma ställe och jag gillar det inte.

Ett klick ifrån syndens näste

Igår satt jag i godan ro och surfade runt för att hitta fakta till en tävling som jag idag utsatt mina elever för. Jag letade mig in på den välbekanta sidan google.se och sökte på två alldeles vanliga ord, men i kombination. Döm av min förvåning när flera av länkarna på sidan verkade leda till sidor med ämnet porr och grovt sex! Min alldeles oskyldiga sökning ledde till syndens syndigaste näste och jag fick se mig slagen och utan den fakta jag behövde.
Men; händelsen fick mig att fundera under dagen. Vad är det som gör att sex blir så förbjudet och hemligt när man blir äldre? Nu menar jag inte porr och sådant som google hade på lager för det förkastar jag helt och hållet! Jag menar vanligt, så att säga "normalt" sex. Vad är det som gör att vuxna och äldre rodnar och att mellanstadieelever fnissar så fort de hör en vuxen säga ordet rulla eftersom det rimmar på ...... ja, ni vet.
För egentligen är det ju ingen ovanlig företeelse som utövas av några få, snarare av de allra flesta men i varierande mängd. Vi vet alla var barn kommer ifrån så.
Jag menar inte att alla bör gå runt och prata om sex med varenda människa vi möter men jag förstår inte varför det har blivit på pinsamt. Beror det på vårt samhälles kristna bakgrund, att vi för att vara en anständig människa bör avstå från njutning, att det är av ondo? (om det inte är i syfte av avla barn)

Missförstå mig inte, jag anser att vårt samhälle är för sexualiserat men jag tycker samtidigt att sex verkar anses som något, helt enkelt, snuskigt. Så ska det väl inte vara? Alltså förknippad med porr och snusk och därför något som hela rena vuxna inte gör?

  image65

Tatueringsepedemi

Jag undrar om det har spridits någon form av tatueringsepedemi? Jag skulle boka tid i Umeå men fick svaret att det var bokningsstopp och fullt till i mitten av juni! Här i Övik fick jag svaret mitten på april! Jag har tatuerat mig fyra gånger och alltid fått tid inom en månad... vad händer?
Min käraste moder fick ett löfte om en tatuering när hon fyllde 50 vilket är fem år sedan i år, tanken är att vi ska gå tillsammans och få hennes lilla grej gjord. Aldrig blir det som man tänkt sig. Dessutom är jag lite osäker på tatueraren här i stan, är det någon som har erfarenhet av hans arbeten?
Man betalar alltid en deposition när man bokar en tid och han tar 500 spänn för detta! Lite skillnad mot Red Dragon i Umeå som tar 200! Suck...

image63T
snygga blommor!

Sömnlös

Jag har svårt att sova i perioder och måste därför finna nya knep för att möta John Blund. I går natt fick jag nog efter flera timmars vridande och hämtade därför min mp3 för lite sövande nattradio. Det är någonting med SR:s nattradioprogram som gör att det känns mysigt. Denna natt var Nils från Motala huvudperson vilket innebar att andra människor ringer in och gissar vad han har för hobby om nätterna. Själv föredrar jag att sova om nätterna men det är en annan sak... kanske har han samma problem som mig?
Hur som helst; med hjälp av Ja- och Nej-frågor klurade nattugglor från Sveriges alla hålor på vad Nils i Motala gör om nätterna. (Ojoj vilken anstormning det var). Vad dessa människor verkade ha gemensamt var att de alla ville prata lite längre än vad programledaren tillät, jag antar att det är lite ont om konversationssällskap om nätterna. Jag kan känna detsamma.
Ett tips för er som har lite svårt att sova är alltså att lyssna på vad människor som Nils gör om nätterna. Han knypplade förresten, något som jag knappt vet vad det är.

Ett annat tips är förövrigt att skriva blogg vilket jag gör denna natt...

Jag har som nyårslöfte lovat mig själv att tänka mindre på döden och jordens undergång. Jag är väl medveten om att det är dumt att fundera över sådant man inte kan styra över men likväl så gör jag det. Förhoppningsvis lite mindre aktivt framöver. Jag kanske behöver en hobby som hjälp med detta? Knyppla?

Vad jag vet är att jag vill ha en katt. Jo jag har ju fyra stycken men de bor numer hos mina kära föräldrar pga att min bättre hälft är allergisk. Han har dock gått med på att ta en av dem på prov för att se om det skulle gå att ta en kattunge! Jag hoppas och hoppas så jag nästan inte kan sitta still. (Jag kan tillägga att mina föräldrar vägrar att lämna i från sig de jag redan äger eftersom de anser sig ha adopterat dem)
Jag har redan spanat in lämpliga leveransveckor på blocket.se och hoppas att ha en liten tiger innan mars.

image61

image62
Två av mina käraste missar